Bart Reeves

Bart Reeves werd op 10-jarige leeftijd gebrandmerkt met de Solsleutel in zijn hart en koos dan al voor zijn rol in het muziekleven.

Na het eindeloze knip- en plakwerk van audiotapes werd hij als 14 jarige knaap ontdekt op de lokale radio om slechts 3 jaar later de jongste radiopresentator ooit te worden van Radio Contact, dé grootste vrije radio in België op dat moment.

Al heel snel leerde hij de ambachtelijke stiel van het Dj-zijn aan de hand van audiotapes gezien hij nog té jong was om de grote clubs te mogen betreden. Zijn grote voorbeeld, Dj Dick Van Gelder (ref. The Mustang Strombeek-Bever / Dockside Hasselt / Boccaccio Destelbergen ==> het oude gebouw voor de New Beat!! ), zorgde ervoor dat Bart de continue drijvende wilskracht bezit om te blijven feesten.

Bart werd opgenomen in het DSS-team onder leiding van zijn grootste muzikale vader Dj Mark Van Der Steen, kreeg de beste opleiding ooit, draaide een resum van privé huwelijksfeesten en andere aangelegenheden, en bracht hem in 1997 uiteindelijk naar zijn eerste discotheek als Resident, nl. Disco James in Diest.

In Maart 1998 released Dj Bart op 23-jarige leeftijd zijn eerste single, Wanna Play House. Deze track is één van de hoogtepunten in Europa op gebied van 90’s Eurodance en stond wekenlang in de hoogste noteringen in 11 verschillende landen. Opvolgers als Are You Ready, Loose Control, Rock The House, Get Up Aaah, etc…kenden even grote successen en bevestigden ondertussen nogmaals de live capaciteiten van Bart als Dj wanneer hij tourde door Spanje en Duitsland. Ook in België werd de live-act + Dj Sets wekelijks tot 5*/weekend geboekt en bracht Bart naar de grootste party’s en events maar ook clubs zoals Carré/Zillion/Nosotros/Complex Captain/etc…..

Dj Bart werd in Maart 1998 ook Resident in Club Tropicana te Geraardsbergen, waar hij zijn eerste grote stempel als live dj/performer zet en hierdoor nationaal in de picture komt te staan bij zowat alle kranten en radiostations (Interviews op Topradio/Radio Donna/Radio Contact, etc….). Het succes van Tropicana met de singles van Bart was een gouden combinatie wanneer de club noodgedwongen moest uitbreiden met een gloednieuwe tweede zaal.

In het jaar 2000 maakte Bart (toen nog als Dj Bart) zijn overstap naar Bonzai Records – een levensdroom van hem-, waar hij voor zijn Residency (Tropicana Club Geraardsbergen) de Hitsingle “Things To Come” maakte, goed voor wekenlange airplay op alle grote radio’s in Europa en tal van Dj-sets in Binnen-en Buitenland.

In 2001 werd Bart resident dj in DanceHall Webside, een club die samen met Zillion de meest toonaangevende discotheek werd die België (zelfs Europa) had gezien met een 3D bewegende Lichthemel (180 graden op/neer roterend). Samen met deze nieuwe residency was er ook de nieuwe Dj Bart Track “The Message” en deze werd getekend onder meer bij het grootste Duitse platenlabel Kontor Records. Goed voor platina en een videoclip die op Youtube zo’n 600.000 keer werd bekeken !!

Na het faillissement van DanceHall Webside werd Bart voor een korte tijd een vaste waarde in Club Revolution te Ingelmunster.

In 2003 (na het faillissement van Bonzai Records) was voor Dj Bart de tijd aangebroken om te wijzigen van muzikale koers, niet alleen qua muziekgenre maar ook de Dj naam werd gewijzigd naar “Bart Reeves”. Sindsdien volgde de leuke All Round-tijden mekaar op met een resum aan Guest Dj Sets en residenties als Danstheater Het Feestpaleis (Resident 2006-2012) én Het DansSalon (Huidige Residency), maar ook in de lokale clubs als De Grote Beer Affligem (Resident 2007-2014) De Halleman te Halle (Huidige Residency), Studentencafe Pi-Nuts Gent (Huidige Residency) beleeft Bart de leukste tijden.

In 2014 werd de Track “The Message” opnieuw uitgebracht onder de vleugels van Absolom frontman Christophe Chantzis en in coproductie met Duitse vrienden Tale & Dutch naar aanleiding van de viering van zijn 20 jarige Dj Carrière, en nog steeds is Bart een graag geziene Dj bij zowel jong als oud.

Hij neemt de draad weer op dit jaar van het radio maken en maakt opnieuw tal van Itunes Podcasts en radioprogramma’s van The 80’s Club tot FTH Podcast (met énkel Deephouse en Progressive Trance) maar ook The Rhythm of Reeves, waar Bart graag terug grijpt naar het rijke radio verleden met muziek van de 60’s tot nu. Zijn radioshows worden uitgezonden door meer dan 30 verschillende radiostations over gans Europa.

Bart lanceert in 2015 Infinity Elementz, een productiehuis die instaat voor het maken van reclamespots / dj intro’s en voice-over producties. Zo kon Bart Reeves als snel het grootste Retro-event van Zillion in Het Sportpaleis op de CV noteren en wordt hij gevraagd door de grootste Dj’s/Clubs in België.

Bart Reeves wordt in 2015 ook ontdekt als MC !! Het jaarlijks strandfestival Beachland te Blankenberge rekent alvast op Bart om één van de vele stages te voorzien van de nodige stemkleur.

Bart Reeves staat als Resident Dj mee aan de basis van de herlancering van club Bocca te Destelbergen (Het voormalige Legendarische Boccaccio gebouw) en is de uitvinder van de Club-term “History Defining Music”.

Bart Reeves staat vooral garant voor het woord “Feest” en kan meesterlijk alle stijlen aan, van Retrohouse tot Popcorn Oldies…van Rock tot Folkambi…van Deephouse tot Trance…Geen énkele stijl houdt hem tegen.

De toekomst?

Door Collega Dj’s (Radio/Clubs) reeds aanzien als een “Hall of Famer” raast Bart Reeves wekelijks van de ene Dj set naar de andere en onder het motto “From The Heart” verkondigd hij de blijde boodschap dat muziek vanuit het Hart komt en de dansvloer/radio/festivalstage meeneemt naar hogere sferen.

Het lag dan ook voor de hand dat Bart Reeves de kaart van Radio TRL zou trekken bij het horen van ons format en het blijde terug zien van de collega’s.

 


Current track

Title

Artist

Background